Gyakori kérdések & válaszok

Kérdése van?

GYIK

Amennyiben további kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot és készséggel segítünk!

A konténer a mindennapok egyik legismertebb szállítóegysége. A rakodási számítások egyszerűsítése céljából, ISO-container néven, kötött méretű konténereket választottak alapegységül, ami a globális és intermodiális logisztika része.

A „konténer”, mint kifejezés számos más rendszerű cserélhető szállítóalkalmatosságot is jelent, például sittkonténer.

Kb. 30 cm-ként acél U szelvény merevítések találhatóak, a belső fa padlózat ezekhez a merevítő acél idomokhoz van rögzítve csavarozással.

A raktárkonténerek elsősorban tárolási céllal készülnek, míg az irodakonténerek különböző helyiségek (pl. irodák, vizes blokkok, gépházak) kialakítását teszik lehetővé. Legnagyobb különbség a felépítésükben van, mivel a raktárkonténerek egyszerű szigetelés nélküli trapézlemezből, míg az irodakonténerek szigetelt panelekből vagy szigetelt fix oldalfalakból épülnek fel. További különbség, hogy az irodakonténerek alapfelszereltségébe tartoznak az ablakok és az elektromos hálózat; továbbá szaniter helyiség kialakítással is rendelhetőek.

A lakókonténerek olyan speciálisan átalakított raktár-, vagy irodakonténerek, amelyek lehetővé teszik a konténerek lakhatási célú felhasználását. A konténerek nagy előnye, hogy rugalmasan átalakíthatók, akár többet is elhelyezhetünk egymás mellett vagy egymáson, ezáltal nagyobb helyiségeket létrehozva. Cégünk vállalja lakókonténerek kialakítását irodakonténerekből, vagy szerkezeti kialakítását raktárkonténerekből. Ezekről bővebb tájékoztatásért keressen minket telefonon / emailben vagy látogasson el nagytarcsai telephelyünkre személyes konzultációra.

A legnagyobb különbség a konténerek anyagminőségében és anyagvastagságában rejlik, ugyanis a hajózási konténerek korrózióálló Corten-acélból készülnek a tengeri szállítmányozásból eredő extrém környezeti hatások miatt. Ebből fakadóan súlybéli különbség is van a konténerek között, egy standard 20’-as raktárkonténer kb. 1300-1400 kg, míg egy 20’ hajózási konténer akár 2000-2500 kg is lehet. A hajózási konténerek padlójának teherbírása jelentősen nagyobb, mint a raktárkonténereké. Másik
fontos különbség, hogy a raktárkonténerek eltérhetnek a nemzetközi szállítmányozáshoz használt ISO-szabvány mérettől, míg a hajózási konténerek csak a standard 244 cm-es szélességben készülnek.

A Corten-acél napjaink közkedvelt építő-, és burkolóanyaga, valamint a hajózási konténergyártás elsődleges alapanyaga is melynek jellemzője, hogy a felületén kialakuló különleges patinaréteg tömörségéből adódóan megvédi a fémet a további korróziótól és a külső környezeti hatásoktól, elkerülve az átrozsdásodást akár több mint 40 éves távlatban is.

A hajózási konténereknél használt Corten-acél standard vastagsága: 1,8mm – 2,3mm

A hajózási konténerek elsősorban az egyik rövidebb oldalukra felszerelt kétszárnyas, víz- és légmentesen záró, általában két pár rúdzárral zárható ajtókkal rendelkeznek és egy megerősített vas vázhoz vannak rögzítve. Cégünk vállalja továbbá egy-, és kétszárnyú ajtók felszerelését a konténer tetszőleges oldalára, ezekről bővebben honlapunkon az „Átalakítás” menüpont alatt, telefonon / emailben vagy személyesen kollégáinktól tájékozódhat.

A konténerek szállítása legtöbb esetben önrakodós, darus teherautóval (KCR) történik, amely képes önmagára felhelyezni, majd a szállítás után lerakni a megadott helyre.

A konténertelepítés legfőbb jellemzője (ami miatt egyre inkább elterjedt az építőiparban is), hogy nem igényel bonyolult és költséges előkészületeket és alapozási munkákat, ugyanis a legnagyobb 40’- es konténereket is elegendő 8 db, 40*40-es, 6-8cm vastag járdakőre elhelyezni. Egyedül a lapok szintezésére érdemes odafigyelni, ugyanis az egyenetlen talapzat miatt a konténer hosszanti irányban megcsavarodhat, ezáltal jelentősen rontva a konténerajtó vagy adott esetben a nyílászárók működését. Amennyiben ügyfeleink igényt tartanak rá, cégünk vállalja a konténeralap helyszíni
szintezését is.

Konténerek megvásárlását olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akik hosszabb távú célra szeretnék igénybe venni a terméket, akár befektetési céllal is (pl. raktár, műhely vagy konténerház kialakítása). A konténer bérlést pedig olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek csak pár hónapra van szükségük a termékre (pl. építkezésen szerszámok, alapanyagok tárolására).

Új és használt raktárkonténere között csak és kizárólag esztétikai különbségek vannak, szerkezetileg nincs eltérés, és a használt konténereket több éves tapasztalattal rendelkező szerelő kollégáink mindig körültekintően ellenőriznek és javítják az esetleges sérüléseket, hibákat.

 

  • Ajánlat
  • Konténer választás / tervezés
  • Díjbekérő
  • Utalás
  • Előlegszámla
  • Fuvar
  • 0 végszámla

Ügyfeleink személyesen is megtekinthetik konténereinket nagytarcsai telephelyünkön 8:30 és 16:00  óra között. Pontos cím: 2142 Nagytarcsa, Cinkotai utca 1.

A készletünkön lévő termékek garantáltan beázásmentesek, ugyanis több éves tapasztalattal rendelkező szerelő kollégáink a konténerek beérkezése után körültekintően ellenőrzik és javítják az esetleges sérüléseket, hibákat.

A konténerek szerkezeti felépítése miatt rágcsáló-, és kártevőbiztosak, zárt acélszerkezettel és rétegelt, kémiailag kezelt (peszticidekkel átitatott) keményfa padlózattal készülnek, ezáltal alkalmasak pl. élelmiszer, gabona vagy takarmány tárolására.

Konténerházat egyaránt lehet raktár-, valamint irodakonténerből is építeni, utóbbi előnye, hogy előre szigetelt panelekből áll, valamint gyárilag szerelt ablakokkal, elektromos hálózattal van ellátva. Cégünk vállalja konténerházak szerkezeti kialakítását is raktárkonténerekből, ezek költségeiről honlapunkon az „Átalakítás” menüpont alatt kérhet ajánlatot.

Mivel a raktárkonténerek eredetileg tárolási céllal készültek, ezért az elektromos hálózat nem alapfelszereltség. Azonban, ha valaki pl. műhelyként szeretné használni, cégünk egyedi ügyféligényekre szabottan vállalja az elektromos hálózat kiépítését raktárkonténerekben is (pl. konnektorok, lámpák, kapcsolók elhelyezése tetszés szerint).

A konténerek telepítésénél nincs szükség bonyolult előkészítési és alapozási munkákra, elegendő sáv alap vagy pont alap kiépítése. A legelterjedtebb megoldás a standard 40*40-es járdalapokra telepíteni a konténert, amelyek vastagsága minimum 6cm, ajánlott vastagsága 8cm.

20’-as konténereket elegendő 6 ponton, míg a 40’-es konténereket 8 ponton kell alátámasztani.